16 de juny 2012

Cata de cervessa Estraperlo i pizza acqua, l'artesania a taula!

Avui hem tingut una xerrada la mar d'interessant de la mà de l'Oriol i el Roger, papis de la cervessa artesana ESTRAPERLO. Hem començat parlant sobre els pros i contres de l'el·laboració artesana; pel consumidor l'únic no tan bo és que el preu es veu afectat pel cost de fer-la, per la resta, tot son avantatges, sense colorants ni conservants, amb personalitat única i amb l'afecte que s'ha el·laborat, que ens arriba barrejat entre els altres ingredients.


Després ens han presentat la cervessa en "deconstrucció", hem parlat de cadascún dels ingredients que la formen, aigua, flor de llúpol, cibada, ordi, blat i llevat. Els hem pogut mirar, tocar, olorar i tastar per més tard, reconéixe'ls en el tast, tota una experiència!
La copa on servir-la també ha estat un tema interessant, cada cervessa llueix diferent segons on la servim i cal conéixer on fer-ho per trobar-hi la màxima expressió.
Per fi ha arribat el moment d'obrir l'estraperlo i servir-la. Hem observat com el carbònic no s'escapava gràcies a la crema, i no espuma, que genera al servir-se.


Primer tast i diversitat d'opinions (no és el que m'esperava, és molt diferent de la cervessa que acostumo a prendre, caram quin cos!, uau això de la crema supera l'espuma de llarg,....), reflexió i segon tast on les opinions anaven totes més encaminades (ep, això em comença a agradar, mmmm, la crema em té fascinada!, curiós com noto els aromes més intensos en un segon tast...)
I al tercer tast, acompanyat, ara ja si, d'un tall de pizza margherita que hem perfumat amb oli de 5 pebres, tot eren gests de satisfacció!

Amb paraules no us podem explicar més les sensacions però no volem que us perdeu l'experiència d'aquest tast, a l'Acqua més que menjars podreu degustar l'Estraperlo sempre que volgueu, i si ho dessitgeu, acompanyarem la vostra cata de les quatre indicacions que, gràcies a l'Oriol, us podem fer arribar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada